Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Det finns (när det inte är pandemi) ett stort antal tävlingstillfällen på Gotland under säsongen. Ibland åker vi även över till fastlandet för att tävla.

På Gotland finns det för närvarande 5-6 pingisklubbar som bedriver ungdomsverksamhet. Gotlands Bordtennisförbund (GBTF) arrangerar seriespel för ungdomar, samt distriktsmästerskap (DM) individuellt och Gotlandsmästerskap (GM) för lag i olika klasser. Dessutom arrangerar VIF Gute BTK två individuella tävlingar med ungdomsklasser: Skinkspelen och Gutepoolen (se nedan).

OBS! Det är frivilligt att tävla. Klubben ställer inga krav på att man skall delta i seriespel eller individuell tävling. Spelarna avgör själva, och i samråd med föräldrar och tränare, om och när man vill tävla. Klubben har som grundinställning att vi tävlar för att det är roligt, och för möjligheten att möta spelare från andra klubbar. Tävlande på Gotland är öppet för alla som vill vara med, och kan leva upp till de regler som gäller vid tävlingar och seriespel. Klubben pressar inte ungdomarna till resultat, men vi gläder oss förstås när det går bra! För de ungdomar som så småningom vill satsa lite mer på pingis som tävlingsidrott finns många andra utmaningar både på Gotland och genom spel på fastlandet.

Seriespel

GBTF arrangerar seriespel, och beroende på intresset hos de olika klubbarna kan det bli en ungdomsserie och en nybörjarserie. Seriespel innebär att man spelar i lag med två eller tre spelare per lag, beroende på vilken form som gäller för serien. En klubb kan ställa upp med obegränsat antal lag. Pojkar och flickor spelar i samma serie, och åldrarna kan vara blandade mellan ca 10-16 år.

Här är en översikt över återkommande tävlingar och ungefärlig månad för tävlingen:

 

Gotland

Seriespel för U12, U14 och U16 samt division 4 och 5, november - mars.

DM och Pingisiaden,  november

Skinkspelen, november/december

Gutepoolen, februari

Guldracket, mars

Fastlandstävlingar

Klubben brukar göra en klubbresa per säsong, då vi deltar i någon tävling och har trevligt tillsammans. De senaste åren har vi deltagit i Stratospoolen i Enköping, som brukar hållas i januari.

Håll utkik på hemsidan när det är dags att anmäla sig till nästa tävling. Du anmäler dig till tävlingar genom att meddela din tränare.

Uppdaterad: 25 APR 2021 21:28 Skribent: Torsten Hökby

GEAB Gotlands Energi

BostadÖliv Fastighetsmäklare

Kränku

www.sydsport.com

ICA Torgkassen Visby

Visby Screen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Visby IF Gute BTK - Bordtennis
c/o Henrik Nolmark, Sundre Digrans 708
62330 Burgsvik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henrik.nolmark@nodeo...

Se all info