Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bordtennis


Efter gårdagens svensksuccé under EM i Warszawa väntar idag midsommarafton inte mindre än elva blågula matcher. Idag spelas det endast på fyra bord vilket betyder att alla matcher webbsänds.
 
Det blev en bra svenskdag på EM:s tredje dag i den polska huvudstaden. Fyra av fem dubbelpar tog sig vidare samt sju av åtta i singel. Både Mattias Falck och Truls Möregårdh var illa ute men lyckades vända och vinna.
 
Tre av fyra blågula spelare överlevde singelkvalet och är nu klara för huvudturneringen. Torsdagen inleds med dubbelklasserna, bland annat åttondelsfinaler i mixed, och fortsätter sedan med första omgången i singel.
 
Kvalet är nu nästintill färdigspelat för svensk del, dock återstår en kvalmatch för Filippa Bergand för att ta sig in i huvudturneringen. Truls Möregårdh och Stina Källberg är redan klara för avancemang och så även ett par i mixed och damdubbel.
 

EM: Kvalet har startat

(2021-06-22 11:18)
Bordtennis-EM 2020 i Warszawa 22-27 juli har nu dragit igång med kvalspel där fyra av nio singelspelare deltar samt tre av sex dubbelpar. Kvalet pågår till och med imorgon onsdag 23 juni.
 
Under måndagseftermiddagen kom det glädjande beskedet att bordtennisspelaren Stina Källberg tas ut till sommarens OS-trupp. Stina var redan klar att resa till Japan men då endast som sparring åt OS-klara Linda Bergström.
 


Mellan 22-27/6 är det dags för individuella EM i bordtennis i Warszawa, Polen. Sverige skickar en trupp på nio spelare, fem herrar och fyra damer. Toppseedad i herrklassen är Europaettan Mattias Falck. Förutom singel spelas även dubbel och mixed.
 
Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, har nominerat fyra unga projektledare till utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Programmet anordnas av Riksidrottsförbundet, RF, tillsammans med Folkspel.
 

Bordtennis-SM i Köping

(2021-06-10 18:47)
Imorgon (11/6) drar årets Bordtennis-SM igång. Årets tävlingar spelas i reducerad form och innehåller färre klasser och färre deltagare men likväl så har vi toppen på plats och kan räkna med en pingisfest! 11-13/6 i Köpings Bad och Sport, Köping.
 
I förra veckan spelades världskvalet till sommarens Paralympics i Tokyo som tyvärr för svensk del inte ledde till några nya biljetter till Japan. Närmst att gå vidare var Linus Karlsson i klass 8 som tog sig hela vägen till final.
 
I februari drog Svenska Bordtennisförbundet igång #KLUBBKAMPEN för att uppmuntra föreningar till aktivitet och träningsmatcher och nu efter fyra månader står det klart att #KLUBBKAMPEN i samarbete med STIGA blev en stor succé.
 
Helgen 11-13 juni kommer delar av världseliten i bordtennis till Köping för att göra upp om medaljerna i de svenska mästerskapen. Det är första gången någonsin som ett svenskt seniormästerskap genomförs i staden.
 
Düsseldorf kunde tidigare idag besegra Saarbrücken med 3-1 i matcher i finalen av tyska Bundesliga. I laget spelade både Kristian Karlsson och Anton Källberg tillsammans med tysken Timo Boll.
 
9-12 september är det äntligen dags för Veteran-SM 2021 som ursprungligen skulle spelats i januari. Mästerskapet spelas i moderna Brinova Arena i Karlskrona med Lyckeby BTK som lokal arrangör.
 
3–5 juni är det dags för världskvalet till sommarens Paralympics i Tokyo. Kvalet spelas i Laško i östra Slovenien. Sverige skickar en trupp på åtta spelare varav sju av dessa kommer att spela. Fyra spelare är sedan tidigare klara för Paralympics.
 

GEAB Gotlands Energi

BostadÖliv Fastighetsmäklare

Kränku

www.sydsport.com

ICA Torgkassen Visby

Visby Screen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Visby IF Gute BTK - Bordtennis
c/o Henrik Nolmark, Vårdklockegatan 13
62157 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henrik.nolmark@nodeo...

Se all info