Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bordtennis


Tredje gången gillt! Stärkta av VM-guldet fortsatte Mattias Falck/Kristian Karlsson rakt fram, slog Daniel Gardos/Daniel Habesohn, Österrike med 3–1 och tog sitt första EM-guld.
 
Pingisen kan vara grym. Det kände Linda Bergström efter motgången mot rumänskan Andreea Dragoman. Trots åtta setbollar i andra setet åkte hon dit – och tappade matchen.
 
Det kunde inte bli en jämnare blågul EM-semi i dubbel. Det svängde hit och dit. Till slut stod världsmästarna Falck/Karlsson där som vinnare, 3–1. Dags hejda österrikarna nu?
 
I och med förlusten mot Han Ying i andra omgången tog Stina Källberg tack och adjö till EM i München. 0–4 var ingen skräll med tanke på tyskans kapacitet, åttonde i världen.
 
EM-torsdagen i München kommer bjuda på fyra matcher med svensk inblandning. Eftersom två svenskpar möts i herrdubbelsemin är det redan klart att ett av paren kommer spela final.
 
Jon och Truls var först ut av svenskarna i EM-herrsingeln med 4–2-segrar. Mattias och Kristian vann också med 4–2. Ensam om att hålla setnollan, 4–0, var Anton.
 
Stopp där. Linda Bergström och Stina Källberg hittade ingen väg att lura Ni Xia Lian och Sarah De Nutte i dubbelkvartsfinalen. Svenskorna åkte dit med 6–11, 11–13, 11–7, 8–11.
 
Anton och Jon fortsätter att vara kyliga i skiljeseten. För tredje EM-matchen i rad vann de med 3–2. Och nu väntar semifighten mot Mattias och Kristian.
 
Efter 4–0 mot tjeckiskan Sevcikova i första singelomgången ställs Stina Källberg mot toppseedade tyskan Han Ying. ”Henne har jag aldrig mött”.
 
Sveriges båda herrdubbelpar uppfyllde förväntningarna och återfinns i onsdagseftermiddagens kvartsfinaler. Men återigen fick Anton och Jon kämpa in i det sista.
 
Linda Bergström/Stina Källberg vann svenskmötet i åttondelen i dubbeln och är därmed första blågula dampar som återfinns i en EM-kvartsfinal sedan 2000.
 
Onsdagen bjuder på minst elva matcher med svenskintresse. Först ut är åttondelarna i dubbel som följs av kvartsfinaler i dubbel samt dam- respektive herrsingel.
 
Varken Rebecca Muskantor eller Filippa Bergand tog sig in i huvudturneringen i singel. Filippa fick ge sig mot Mateja Jeger, Kroatien i avgörande EM-kvalmatchen.
 
I fjärde setet räddade de tre matchbollar vid 7–10. I skilje kom de ur 1–5 vid sidbytet, gick upp till 10–7 – och avgjorde på sin sjätte matchboll. Puuh, Anton och Jon!
 
Den svenska EM-onsdagen i München inleds med en helsvensk åttondelsfinal i damdubbeln:Filippa Bergand/Rebecca Muskantor mot Linda Bergström/Stina Källberg.
 

GEAB Gotlands Energi

BostadÖliv Fastighetsmäklare

Kränku

www.sydsport.com

ICA Torgkassen Visby

Visby Screen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Visby IF Gute BTK - Bordtennis
c/o Henrik Nolmark, Sundre Digrans 708
62330 Burgsvik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henrik.nolmark@nodeo...

Se all info